Schiedam

Schiedam en omstreken kent vele hotels, appartementen, bed & breakfasts, hostels en pensioenen, maar vele mensen weten niet echt wat er allemaal te doen staat in de stad Schiedam. Ze pakken vaak de auto of het openbaar vervoer richting steden als Rotterdam, Den Haag, Leiden, Zoetermeer of zelfs Amsterdam. Maar dat is eigenlijk overbodig, want Schiedam zelf biedt al vele trekpleisters waarmee zeker een dag te vullen is. Maar wat dan allemaal?

Winkelcentrum

Schiedam heeft een prachtig overdekt winkelcentrum wat ondertussen al 19 jaar vele mensen trekt. Het is gelegen in het hartje van Schiedam en heeft een grote keuze aan winkels. De winkels zijn dagelijks van 09:00 tot 17:30 open en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00. Elke eerste zondag van de maand is het tevens koopzondag.

Stedelijk museum

Het stedelijk museum, gelegen aan de Hoogstraat te Schiedam geeft je een groot overzicht van de Nederlandse kunst vanaf 1945. Het museum is dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 open. Een entreekaartje kost 9 euro per persoon. Het museum heeft vaak wisselingen in tentoonstellingen en activiteiten.

Schiedamse molens

De molens die gevestigd staan in Schiedam zijn de hoogste klassieke windmolens ter wereld. Er staan er tot op heden nog vijf. Het is mogelijk om de molens van binnen te bezichtigen. In de periode van 1 november tot 31 maart kan dat op zaterdag van 12.30 tot 17:00 en op zondag en feestdag van 11:30 tot 17:00. Vanaf 1 april tot 31 oktober is het van dinsdag tot en met zondag mogelijk van 11:30 tot 17:00. De entreeprijzen voor jongeren tot 18 jaar zijn 2,50 en voor volwassen 3,50. Zo kun je voor een klein prijsje inzicht krijgen in molenhistorie en het productproces binnen Schiedam.

Rondvaart

Vanaf 18 april begint het rondvaart seizoen weer. Het is mogelijk om een rondvaart te boeken in de prachtige haven van Schiedam. Je zal per fluisterboot die milieuvriendelijk is vervoerd worden. De rondvaart zal een mooie kijk geven op pakhuizen, branderijen, mouterijen en de molen en zal zeker de bekende jenever geschiedenis in kaart brengen. De kosten voor kinderen tot 11 jaar zijn 3,50 (kinderen tot 4 jaar gratis) en voor volwassenen 6,50 (65 plussers betalen slechts 5,50). De rondvaart zal ongeveer een uur van je tijd kosten.

Parkeren

Wanneer je Schiedam gaat bezoeken is het natuurlijk handig wanneer je met de auto komt dat je hem goed en veilig kan parkeren. De stad biedt 8 parkeergarages en vele andere parkeerplaatsen. Parkeren in Schiedam kan dus geen problemen opleveren.