Hoe kun je de Maasstad nu beter ontdekken dan door een stadswandeling? Tijdens deze wandeling maak je kennis met de hoogtepunten van de stad en leer je de havenstad van Nederland stukje bij beetje kennen. Belangrijke gebouwen passeren de revue tijdens de wandeling en je ontdekt tegelijkertijd de historie en geschiedenis van deze bijzondere stad.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Tijdens een wandeling door de Rotterdamse havenstad, mag je een aantal hoogtepunten niet missen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij het indrukwekkende Centraal Station. Dit treinstation is recent opgeleverd en staat bekend om de bijzondere uitstraling qua architectuur. Ook de enorme Markthal dichtbij Station Blaak is een plaatje om te zien en een unieke belevenis om doorheen te lopen. Wil je kennismaken met een stukje historie van Rotterdam? Breng dan een bezoek aan de Laurenskerk of maak een stadswandeling door het historische Delfshaven.

Tot rust komen in Rotterdam

Hoewel Rotterdam een dynamische en levendige stad is, zijn er ook voldoende plekjes om tot rust te komen. Dit kan bijvoorbeeld bij het park bij de Euromast. Uiteraard kun je tijdens je stadswandeling ook de Euromast zelf beklimmen. Halverwege de Euromast is er een balkon waarvan je een schitterend uitzicht hebt over de stad. Zeker bij helder weer is het uitzicht magnifiek.

Wandelen met of zonder gids?

Uiteraard beslis jij zelf welke afstand je wilt overbruggen en of je dit onder begeleiding van een gids doet of niet. Online zijn er diverse routes te downloaden die je laten kennismaken met de hoogtepunten van de stad. Je kunt ook gewoon de tram- of metrolijnen volgen. Deze brengen je namelijk bij alle top bezienswaardigheden van de stad.

Parkeren in Rotterdam

Parkeren in Rotterdam kan op diverse plekken. Het is goed om te weten dat je bijna in de gehele stad betaald moet parkeren. Gratis parkeren doe je daarom net buiten de stad waarna je het openbaar vervoer pakt om naar het centrum of het Centraal Station af te reizen. Wil je toch parkeren in de stad zelf? Neem dan altijd je pinpas mee. In de Rotterdamse havenstad is het niet mogelijk om met muntgeld te betalen in de parkeerautomaat. Natuurlijk kun je ook een parkeerapplicatie gebruiken op je mobiele telefoon.