Lichtfestivals zijn relatief nieuw, maar daardoor zeker niet minder bijzonder! Steden worden omgetoverd tot ware sprookjes en er vinden grote lichtfeesten plaats. Vooral in de donkere dagen van de winter zijn deze festivals geweldig om naartoe te gaan. Maar welke festivals zijn er nou eigenlijk allemaal? Wij zetten er hier een aantal voor je op een rijtje!

Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival is een prachtig lichtfeest in onze hoofdstad. De achterliggende gedachte is ook nog eens prachtig: het Amsterdam Light Festival brengt bezoekers en kunstenaars van verschillende achtergronden namelijk samen in de donkere winterperiode. De stad wordt verlicht door mooie lichtkunstwerken in de openbare ruimte. De eerstvolgende versie van dit festival vindt plaats van 29 november 2018 tot en met 20 januari 2019. Voor dit evenement worden er honderden concepten ingezonden, waaruit een selectie wordt gemaakt. Deze selectie verlicht de stad tijdens de donkerste maanden van het jaar.

Glow Eindhoven

Eindhoven staat bekend als de lichtstad. Dit komt doordat Philips, de bekende lichtfabrikant, is gehuisvest in Eindhoven. Maar dit komt ook door het jaarlijks terugkerende evenement Glow in Eindhoven. Tijdens dit lichtfestival wordt de stad verlicht met allerlei prachtige lichtkunstprojecten.

Veel ondernemers in Eindhoven gaan hierdoor ook met verlichting aan de slag. Dit moet natuurlijk wel duurzaam, waardoor LED verlichting in Eindhoven de beste optie is. LED verlichting is namelijk duurzaam en heeft een levensduur van wel 100.000 branduren!

De Winterefteling

De Winterefteling in Kaatsheuvel is dan wel niet een echt festival, deze attractie mag zeker niet ontbreken in het rijtje. Tijdens de Winterefteling kun je namelijk genieten van verlichte attracties en gezellige haardvuren. De Efteling is leuk voor jong en oud, en deze winterse variant is dan ook voor iedereen. De twinkelende lichtjes, de sfeervolle ijsbaan en al je favoriete sprookjes zorgen voor een dag om nooit te vergeten.

Lichtfestival Gent

Ook Gent heeft sinds 4 jaar een lichtfestival. Tijdens het festival van 2018 kon je genieten van een parcours van 6,6 kilometer lang wat verlicht was met 37 kunstwerken. Dit zorgde voor een waar spektakel.