Wil je een stedentrip maken binnen Nederland? Dan denk je waarschijnlijk niet zo snel aan Groningen. Maar Groningen is dé ideale stad om een stadswandeling te maken. Groningen beschikt over mooie gebouwen, musea, mooie natuur en over grachten. Welke trekpleisters mag je absoluut niet missen tijdens een stadswandeling in Groningen?

Martinitoren en Martinikerk

Veel mensen denken bij het horen van Groningen aan de Martinitoren. De prachtige toren mag dus niet ontbreken tijdens de stadsbezoek. Het is Stadswandeling Groningenmogelijk een klim te maken op de 97 meter hoge toren. Dit geeft je een prachtig uitzicht op de omgeving van Groningen.

Naast de toren staat de Martinikerk. Binnenin de kerk zijn prachtige geschilderde muren en een fraaie orgel te bezichtigen. De kerk wordt tegenwoordig naast trouwerijen ook gebruikt voor concerten en tentoonstellingen.

Ook staat deze omgeving bekend om de begraafplaats. Waar begraafplaatsen vaak een akelig gevoel geven, straalt dit een intiem parkje uit.

Groninger Museum

De museum aan de buitenkant is al een kijkje waard. Het is in 1994 op een artistieke manier gebouwd. Maar ook binnen is het de moeite waard om een kijkje te nemen. Het museum heeft moderne en heel erg wisselende tentoonstellingen, hierdoor blijft het zeker niet saai.

Hanze Huis

Van oorsprong is Groningen een Hanze stad en functioneert hier nog steeds naar. Het koopt nog steeds producten in bij fabrieken in Europa. Het is in de binnenstad mogelijk een route te volgen die nog kenmerken weergeven van Groningen als Hanzestad.

Rondvaart

Ook is de rondvaart in de stad Groningen een aanrader. Onder genot van een hapje en een drankje kun je genieten van de prachtige verhalen van een gids. Je krijgt de mooiste plekken in Groningen te zien. Zelf heb je de keuze of je de rondvaart gaat maken door de Groningse grachten of dat je liever de natuur van Groningen wilt bezichtigen.

Parkeren

Wanneer je een dagje naar Groningen gaat is het natuurlijk belangrijk dat je je auto’s veilig kunt parkeren. Parkeren in Groningen moet zeker geen probleem zijn, de stad kent 17 parkeergarages en vele andere parkeergelegenheden.