Rotterdam is een grote stad in Nederland, de stad staat onder andere bekend om de grote haven, maar ook vanwege de leuke winkels en gezellige terrasjes. Dit artikel gaat over winkelen in Rotterdam. Er wordt een handig overzicht geboden met de openingstijden, koopavonden en koopzondagen van de stad.

Bereikbaarheid Rotterdam

Rotterdam is een centraal gelegen stad in Nederland. Je kunt zowel met de auto als met de trein de stad bereiken. Wanneer je met de trein komt stap je uit op het centraal station, vanaf hier loop je binnen 5 tot 10 minuten het centrum in. Je kunt gebruik maken van de trams en de metro als je een specifieke winkel buiten het centrum wilt bezoeken. De stad is ook goed bereikbaar met de auto, Rotterdam telt vele parkeergarages. Uiteraard moet je wel rekening houden met betaald parkeren in het centrum, maar de kosten van een treinkaartje kunnen ook oplopen.

Winkeltips voor kleding en schoenen

Voor allerlei soorten kleding en schoenen ben je in Rotterdam op de juiste plek. Je vindt allerlei grote winkelketens in het centrum, denk hierbij aan de River Island, Zara, H&M, C&A, V&D enzovoorts. Deze winkels zijn te vinden rondom het Beursplein en de Lijnbaan. Dit gedeelte van het centrum wordt ook wel koopgoot genoemd. Ben je op zoek naar boetiekjes en kleine winkeltjes? Dan moet je richting de Nieuwe Binnenweg, de Nieuwemarkt, Pannekoekstraat en de Witte de Withstraat. Ben je op zoek naar de Primark? Dan moet je wat verder uit het centrum, namelijk naar winkelcentrum Alexandrium. Wil je ook graag een terrasje meepakken in Rotterdam? Lees dan dit artikel voor meer tips.

Openingstijden winkels

De reguliere openingstijden van de winkels in Rotterdam zijn als volgt:

  • Maandag: 13.00 tot 18.00 uur
  • Dinsdag, woensdag en donderdag: 09:30 uur tot 18:00 uur
  • Vrijdag: 09:30 uur tot 21:00 uur (koopavond)
  • Zaterdag: 09:00 uur tot 18:00 uur
  • Koopzondag: 12:00 uur tot 18:00 uur

Uitverkoop

Ben je een koopjesjager? Dan is het verstandig om de stad te bezoeken wanneer het uitverkoop is. Elke zomer, in de maanden juli en augustus, is de uitverkoop van de zomerkleding. In de winter, december en januari, start de uitverkoop voor de winterkleding. Hoe eerder je erbij bent hoe meer keuze je hebt.  

 

Rotterdam